Как да обновим интериора на дома с ограничен бюджет

Човек и добре да живее, идва момент, в който жилището му вече не е добре организирано за нуждите му, интериорният дизайн е остарял и е време за промяна. Ние вярваме, че всеки заслужава да живее в пространство, което отразява неговата личност и стил, независимо от бюджета му. Да обновите пространството си не означава непременно да похарчите всичките си спестявания, а по-малките разходи не означават непременно ниско качество на работата. Готови ли сте да превърнете своето скромно жилище в уютен дом, без да намесвате банката? В тази статия ще разгледаме различни начини, по които можете да обновите жилището си - от това да извършите сами работата до това да придадете на мебелите нов живот.

Планирайте и задайте реалистичен бюджет

Преди да се потопите в какъвто и да е проект за обновяване, важно е да създадете реалистичен бюджет. Предварителното планиране не само предотвратява скъпи грешки, но също така ви позволява да приоритизирате разпределението на бюджета си. Вместо да разпределяте бюджета си във всяка стая, съсредоточете се върху пространствата, които имат нужда от реновиране и ще направят най-голямата разлика в общото пространство. Прегледайте финансите си и определете колко можете да си позволите да похарчите. Не забравяйте да оставите средства за непредвидени обстоятелства, за да покриете изненадите по пътя.

Премахнете ненужното и подредете важното

Ежедневното седене в претъпкана стая и безпорядъкът могат бързо да саботира дори най-добре проектираните пространства. Това показва, че е време да разчистите пространството и да премахнете мебелите или декоративните елементи, които вече нямат добавена стойност и вече не използвате.

От използването на зоната под стълбищата или рамките на стените, до инвестирането в многофункционални мебели с вградени отделения за съхранение, има много креативни стратегии, които увеличават максимално съхранението, като същевременно минимизират визуалния безпорядък. Подредете колекция от значими предмети, които отразяват вашата личност и стил и се разделете с излишните „прахосъбирачки“. Като приоритизирате интелигентните решения за съхранение, вие не само ще създадете по-организирано и ефективно жилищно пространство, но и ще отключите пълния потенциал на вашия дом.


„Направи си сам“

Най-ефективните начини да спестите пари от ремонт на дома е като запретнете ръкави и сами се заемете с работата. Един от най-важните съвети за ремонт с ограничен бюджет е да работите с това, което имате. Всеки предмет има потенциала да се прероди в нещо ново, така че най-добрият начин да спестите пари е да опитате да подобрите наличните мебели и предмети. Например, вместо да изхвърляте дивани или столове, можете да претапицирате възглавниците и тъканта, да лакирате или пребоядисате рамката. Или да трансформирате стари скринове в мини кухненски остров, дебели въжета или кожени ремъци в дръжки за шкафове и врати, както и буркани за зидария, дървени трупи или мрежести кошници в осветителни тела.

Освежете с боя

Дали ще боядисате входната врата или ще заложите на акцентните стени, свежият слой боя може да направи чудеса в трансформирането на пространството. Промяната на цвета на шкафовете, вратите или рамките на прозорците също може значително да промени визуалната идентичност на пространството. Не забравяйте първо да шлайфате панелите и да ги боядисате с грунд и след това да ги боядисате отново.

По отношение на мебелите, пребоядисването на столове може да струва много по-малко от закупуването на нови, особено ако те все още са в добра форма и имат вечен дизайн. Друг „пребоядисващ“ дизайнерски елемент, който често се пренебрегва, е фугиращата смес за плочки; Промяната на цвета на фугиращите смеси за плочки може да придаде чисто нова идентичност на пространството. Дори малките аксесоари, като контакти, дръжки, копчета, могат значително да повлияят на визуалното обединяване на пространството.

Пренаредете пространството си

Пренаредете разположението на мебелите, като мислите за височини, а не само за плана. Повдигнете диваните или леглата и изградете нова конструктивна опора под тях, за да освободите място за допълнително пространство за съхранение. Пространственото оформление на стаята трябва да разказва вашата история - за това как се движите в пространството и какви са вашите предпочитания; обичате ли да се събуждате от слънчевата светлина или предпочитате да се събуждате необезпокоявани от нея? Вместо да купувате затъмняващи завеси, променете ориентацията на леглото си, като го обърнете встрани от източния прозорец. Друг важен съвет е да не премествате нито едно санитарно приспособление, освен ако не е необходимо. Всичко, което изисква водопроводни или електрически работи, най-вероятно ще изисква помощта на професионалист, което в замяна може да се окаже скъпо. Мислете за тези приспособления като за неподвижно обзавеждане и работете около тях.

Не забравяйте, че ремонтът с ограничен бюджет е свързан с креативност и находчивост. Представете си удовлетворението от това да се погрижиш сам за всеки детайл от собствения си дом. Така че, запретвайте ръкави и нека трансформацията започне!

 

 

Прочетете още

17-800x450
4 водещи тенденции в интериорния дизайн през 2023

Стартът на годината носи трепета на новото начало. Копнежът да рисуваме историите си на свежи платна сега се усеща по-достижим от преди. Всяко отначало носи, както револ...

Untitled design (78)
Ремонт на баня: 5 идеи за обновяване на старата баня

Банята е пространството, в което искаме да царуват комфорта и спокойствието, които постигаме с дизайн и функционалност. Тя е мястото за релакс след дълъг работен ден, в к...

Untitled design (68)
Комбиниране на цветове в интериора - как да го направим правилно?

Интериорният дизайн е изкуството да създадем пространство, което да отразява нашата индивидуалност и да бъде красиво и функционално. Един от най-важните фактори за това е...