7 съвета как да подготвите дома си за топлите месеци

От песните на птичките и щурците до безкрайното синьо небе, топлите месеци са истинска наслада за душата. Тези бленувани дни са на няколко градуса разстояние и сега е моментът да започнете да подготвяте дома си за тях, за да им се насладите максимално. 

Със сезона за живот на открито на хоризонта се откриват и много възможности за освежаване на дома. От интериорния дизайн до строителството, има няколко начина да гарантирате, че домът ви ще е прохладен и удобен през топлите месеци. Ето няколко съвета, които да ви помогнат да подготвите дома си за летния сезон.

 

Светли цветове в интериора и екстериора

Светлите цветове отразят слънчевите лъчи, като поддържат дома по-прохладен през топлите месеци. Заменете тъмните завеси и декоративни възглавници със свежи тонове. Чудесен вариант е да боядисате стените в пастелни тонове или бяло. Това не само ще направи дома ви по-прохладен, но и ще му придаде по-свеж и по-модерен вид.

 

Създайте зелена среда

Прохладната среда за топлите месеци е сред основните ни приоритети. Декорирането на дома и градината с повече зеленина подобрява настроението, разкрасява пространството и осигурява повече сянка и свеж въздух. Освен всичко това това е и страхотно занимание за цялото семейство.

 

Външни системи за засенчване

Засенчването отвън е най-добро, защото блокира натрупването на слънчева топлина, преди да влезе в сградата през остъкляването. Обмислете кой тип външни системи за засенчване е най-удачен за вашия дом. Вертикално засенчване е най-добро за фасади с източно и западно изложение, където слънцето е по-ниско, хоризонталното е по-подходящо за най-високото слънце. Щорите и сенниците, които можете да местите или отваряте и затваряте, също са чудесен вариант. 

 

Разредете интериора си


Безпорядъкът е oсновен играч в нагорещяването на интериора. Претрупаното пространство ограничава въздушния поток и следователно влошава още повече топлия въздух. Разчистването на дома ще ви помогне в справянето с горещините и ще отвори пространство за нови емоции и преживявания. Оставете интериора ви да диша, като се отървете от ненужните вещи, които сте натрупали през студените месеци - стари дрехи, мебели, неработещи електронни устройства.

 

Подгответе градината и терасата

Сега е моментът да извадите от килера любимите градински мебели. Почистете ги, аранжирайте кътчето за релакс и допълнете с нов детайл, който да направи мястото още по-красиво. Вдъхновете се с още идеи за освежаване на градината и терасата.

 

Почистете климатиците и вентилаторите

Човек и добре да живее през пролетта, лятото посяга към климатиците и вентилаторите. Затова ако все още не сте направили цялостно почистване на вашите охладителни устройства, сега е идеалният момент. Прахът пречи на охлаждащата мощност на устройствата, затова не отлагайте почистването им, за да си осигурите максимална прохлада.

 

Изолирайте дома си

 

Правилната изолация е от съществено значение за поддържането на дома прохладен през лятото. Тя помага да задържите горещия въздух навън, а прохладния въздух вътре, което може да ви спести средства за разход на енергия. Изолирайте стените и тавана, за да поддържате дома си прохладен и удобен. Ако не сте сигурни как да го направите правилно, консултирайте се с професионалист.

След като сте предприели поне 4 от тези мерки, ще можете да се наслаждавате на вълнуващо лято в удобството и прохладата на вашия дом. Независимо дали решите да направите някои прости промени в интериорния дизайн или в конструкцията на дома си, ще имате уютно и прохладно място, където да избягате от горещините на лятото.

 

MarioMax - Хубаво е у дома! ®️ 

Прочетете още

floor_main
Как да изберем подовите настилки у дома?

Какво е най-важното? Много пъти не отдаваме нужното внимание на подовите настилки в дома. По-често се фокусираме върху в...

Untitled design (99)
Как да изберем цветовете за кухнята

Цветовете играят важна роля в интериорния дизайн на кухнята. Те създават атмосфера, настроение и влияят на апетита и комфорта. Когато започнете да избирате цветове за ...

Untitled design (52)
5 интериорни решения с плочки като от дърво

Присъствието на дърво в интериора е нещо, без което не можем. Пленени сме от естетиката и непретенциозната красота, която внася в аранжировката на дома. Придава благородс...