Как да обновим банята си с ограничен бюджет: идеи за икономичен, но ефективен ремонт

Бюджетните идеи за баня са атрактивен начин да придадете на пространството си свеж, нов облик, без да се налага да се гмуркате на дълбоко в спестяванията си. С внимателно планиране, интелигентно пазаруване и доза креативност ала „Направи си сам“ можете да създадете красива баня, която ще обичате всеки път, когато влезете вътре. Ето някои идеи как да обновите банята си бюноджет и все пак да постигнете забележителен ефект.

 

Планирайте

Преди да се отдадете на ремонта, направете списък на това, което трябва да се промени и какво бихте искали да подобрите, ако бюджетът позволява. Както във всяко начинание, така и тук, това ще ви помогне да съсредоточите усилията си и да избегнете ненужни разходи. Поддържането на водопровода там, където е, може да спести значителна сума пари. Преместването на тръби и арматура често води до по-високи разходи и усложнения. Самостоятелното справяне с някои задачи може да ви спести голяма част от разходите за труд.

Интелигентно пазаруване

Закупуването на материали и приспособления не трябва да разбива бюджета. Следете разпродажбите в магазините за ремонт на дома, те могат да бъдат златна мина за висококачествени артикули на ниска цената.Също така разгледайте магазини за употребявани стоки, онлайн пазари и складове. Може да намерите уникални материали, които добавят характер и чар на вашата баня.

 Боядисайте плочките

Ако плочките ви са качествени, но все пак изглеждат остарели, помислете дали да не ги боядисате. Специалната боя за плочки може да придаде на вашата баня свеж, модерен вид, избягвайки бъркотията и разходите за повторно поставяне на плочки. Панелите за баня са друг рентабилен начин да преобразите банята без много усилие. Те могат да бъдат монтирани върху горната част на съществуващи стенни покрития, като плочки, за да се създаде зашеметяващ нов външен вид. Изберете светли, неутрални цветове, за да направите пространството да се усеща по-голямо и по-ведро. Освежаване с нова фугираща смес също може незабавно да озари банята и е много бюджетна актуализация.

Актуализирайте оборудването и интериора

Малките промени могат да имат огромно въздействие. Обновяването е рентабилен начин да модернизирате банята си. Ако вашите съществуващи шкафове са направени от дърво, пребоядисването им е лесно. Започнете с шлайфане на вратите на шкафа, след което боядисайте с грунд. Последната стъпка е боядисване на шкафовете с нов слой боя. Смяната на стари копчета и ръкохватки на шкафовете с нови е бърз и евтин начин да освежите пространството.

Нови, съвременни кранове и душове могат незабавно да подобри външния вид и усещането на вашата баня. Добавянето на рафтове е лесен проект, който осигурява допълнително място за съхранение и подобрява естетиката на банята. Едно уникално огледало с интересна форма или рамка, може да добави зашеметяващ характер и стил. Модерните осветени огледала не само добавят луксозен елемент към банята, но отразяват светлината, така че да създадат илюзия за пространство.

Подновете аксесоарите

Представете си как излизате от душа и стъпвате върху нова плюшена постелка за баня, увивате се в луксозно мека кърпа и се любувате на свежа, стилна завеса за душ, която свързва цялата стая. Изберете текстил в успокояващи, топли цветове или смели шарки, които отразяват вашия личен стил. Смяната на тоалетната седалка също е забележима промяна в облика на една баня. Тази бърза, бюджетна актуализация може незабавно да освежи атмосферата, правейки вашата баня уютна, привлекателна и чисто нова. За характер в интериора можете да добавите и няколко стайни растения или рамкирани произведения на изкуството.

Екипът на MarioMax е винаги на разположение за съдействие и полезни съвети и идеи.

Не се притеснявайте да се свържете с нас на посочените контакти в сайта.

 

Прочетете още

Untitled design (33)_2
Как да обзаведем къща в планината: практични и стилни идеи

В сърцето на планината вашият дом е повече от място с четири стени - той е символ на уюта и красотата. Жилището сред природата е платно, готово да отрази околната среда и...

Untitled design (68)
Комбиниране на цветове в интериора - как да го направим правилно?

Интериорният дизайн е изкуството да създадем пространство, което да отразява нашата индивидуалност и да бъде красиво и функционално. Един от най-важните фактори за това е...

1
Как да използваме устойчиви материали за строене на къща: 5 иновативни съвета

Климатичните промени чукат на вратите на домовете ни и е време да започнем да правим по-устойчиви избори за жилищата си. Това означава да живеем в дом, който е толкова уютен за планетата, колкото и за нас самите...