Най-модерните мини къщи: вдъхновяващи дизайни

Философията да живеем тук и сега, с малко вещи и в по-малки пространства, за да направим място за нещата, които наистина са ни на сърце – приятели, семейство, преживявания, здраве; издига на пиедестал модерните мини къщи. Минималистичният им дизайн подкрепя концепцията за свободен живот и дава по-голяма финансова свобода. 

Следвайки семплите линии на тези постройки, в статията ще разгледаме голямата картинка на малките домове. Модерното строителство създава домове, които са не само красиви и функционални, но и устойчиви и ефективни. Ако обмисляте създаването на нов дом, вижте тези вдъхновяващи дизайни.

Кубовидни къщи

Мини къщите се отличават с модерен дизайн и формата на куб определено пасва идеално на тази естетика. Най-новите кубовидни къщи са оборудвани с умни технологии и са подходящи, както за семейства, така и за млади приключенци. Повечето къщи от този тип имат галванизирани стоманени корпуси, за да затоплят или охлаждат обитателите си при по-екстремни температури. Предимството на този тип дом е, че намаляването на мащаба не е за сметка на удобствата. 

Уютни къщи тип хижа

Модерните хижи се отличават с авангардни дизайни, дървен интериор и екстериор, които елегантно свързват всичко в едно. Подходящи са за семейства и се предлагат на няколко нива. Любимите ни модели от този тип имат големи прозорци, които осигуряват естествена светлина в помещението и красиви гледки.

Подвижни къщи

Много хора са привлечени от идеята за малък дом, заради възможността да го местят, където си пожелаят. За подвижните къщи не се изискват разрешителни за зониране или строеж и повечето могат да бъдат преместени с пикап. Домовете от този тип позволяват да се паркират на живописни места. Много от моделите имат функция за разширение, като например малка външна тераса, която е чудесна за организиране на партита и семейни събирания.

Сглобяеми къщи

Този тип къщи са направени от фабрично изработени рамки, проектирани в две, три или повече части, в зависимост от размера и спецификите. Те се сглобяват с допълнителни материали и могат да издържат на сурови климатични условия. Тези домове са висококачествени, строят се бързо и се сглобяват на място за броени дни.

Плаващи домове

Когато говорим за пионерска архитектура, може би няма по-примамливо място за експерименти от водата. Представете си сал с плаващи модерни домове, направени от иновативни материали и умни технологии, на който познати конструкции са оптимизирани в в устойчиви дизайн. По-голямата част от тези проекти са устойчиви на урагани, наводнения и бъдещите климатични сценарии.

Тук може да разгледате нашата "Слънчогледова къща"

MarioMax - Хубаво е у дома! ®️

Прочетете още

Untitled design (15)_3
Как да поддържаме сглобяеми къщи: 6 практични идеи

Домът е повече от сглобка от стени и покрив. Той е грижа. Място, в което създаваме спомени, споделяме моменти и намираме уют. Домът е израз на нашата личност и стил, а гр...

1
Иновации в строителството и какво е 3D принтер

Новите преобразяващи решения преосмисля начина, по който строим и оформяме света около нас. От съвременни материали и модулно строителство до виртуална реалност и 3D принтиране...

main
Как да изберем цветовете у дома?

Цветът е най-трудното нещо за уцелване. Дамите, които сменят през месец цвета на косите си, знаят най-добре. Има толкова хиляди нюанси и те трябва да се съчетаят ...