За малките детайли в дома: Размерът на аксесоарите има значение

Всички имаме в домовете си места, които крещят за малко стил и идея. Дали ще са празни рафтове, които бодат очите ни, или повърхности, пълни с предмети, които не стоят нито красиво, нито практично и отдавна не каним гости вкъщи, защото ще ни лъсне рафта с непотребни вещи… О, да - всички имаме подобни мрачни, тайни кътчета в домовете си.

Сега ще Ви дадем няколко съвета как да разпръснете мрака и да внесете повечко красота около себе си.

 

Съвет 1: Подносът идва на помощ

Използвайте поднос върху ниска масичка за кафе. Той е идеалният начин да разчупите помещение с плоски повърхности. Върху подноса можете да групирате няколко аксесоари, които иначе биха изглеждали просто разхвърляни върху масата. Запомнете, групирайте аксесоари с различна височина и текстура. Можете да добавите и органичен елемент - малко живо растение например, или свеж плод - те ще внесат неподправена свежест и цвят на декорацията ви.

  • Зеленчуците? - някой ще попита.

 Не, не са добра идея, въпреки че свещ, дървена фигура и китка магданоз, полегнала небрежно до тях, може би е иновативно… Хмм, не сме сигурни.

tray

 

 

boxСъвет 2: Декоративни кутии

Използването на такива кутии, облицовани в различни платове и материи, са другият чудесен начин да добавите стил и едновременно с това да скриете дистанционното от телевизора, което е изгризано от кучето Ви, връзката ключове, на която висят ключовете от новия Ви апартамент, от стария, от апартамента на баба Ви, защото храните котката й, когато ходи лятото в провинцията, ключа от мазето на сестра Ви, защото там държите гумите от колата си, и ключа от тавана на вашите, който не хвърляте, само защото Ви навява безкрайно приятни спомени… Да, кутията е идеалният начин хем да скриете тези дреболийки, хем винаги да ги намирате лесно, защото вече ще си имат свое място.

 

Съвет 3: Визуални триъгълници

triangle

Спокойно, няма общо с математиката. Няма да Ви трябва лице на триъгълник, транспортир и частен учител по математика. Това е дизайнерски трик, който винаги идва на помощ, особено когато става дума за рафтове и лавици. Ето няколко правила:

Подредете предметите по височина, за да създадете визуален триъгълник. За да акцентирате върху конфигурацията от предмети, може в центъра да поставите огледало или празна рамка.

Избягвайте групирането на малки по размер предмети, това е основно правило, така декорацията Ви няма да се откроява и ще се слива с интериора, както се сливат трите котки седящи на пейката пред блока. Всеки ден минавате покрай тях, но никога не ги заглеждате, нали?

Започнете аранжировката си с най-високия предмет, поставете го в средата, продължете да подреждате другите предмети по височина (спомнете си за уроците по физкултура и подреждането в редица, равнис!), отново опитвайки се да създадете визуален триъгълник.

 

 

Съвет 4: Играйте си с височините

decorations

Никога не поставяйте два еднакви по височина предмета един до друг. Колко по-впечатляващи са любовните двойки по улиците, които стърчат с две глави един над друг, нали? Може и да им е трудно да се прегръщат, особено ако единият стига до коленете на другия, но пък винаги приковават вниманието ви. Затова играйте си с височините. Един от любимите ни трикове е да използваме книги за повдигане на единия от двойката предмети. Това, да си знаете, не е приложимо при любовните двойки за съжаление. Относно стените, не ги пропускайте Изберете си изчистена стена, с малко мебели пред нея, аранжирайте я с картини и огледала, поставете ги на различни височини, не се бойте да експериментирате и с различни форми рамки.

 

Съвет 5: Правилото за трите предмета

Когато групираме нечетен брой предмети, те стоят по-добре заедно, отколкото четния брой предмети. Цифрата три е магичната, но правилото работи добре и с 5 предмета, или със 7. Сигурни сме, че някои от вас ще задълбаят в това правило. Недейте! Можете да каните четен брой гости, въпреки че няма да стоят добре подредени около масата, ще го преглътнете, особено ако имате хубаво вино. Също така групирайте вертикални предмети с хоризонтални, както и предмети с различна текстура. Не, не подреждайте гостите си по вертикала и хоризонтала: прав, легнал, прав, легнал… И не пипайте дрехите им, преценявайки текстурата им. Гостите Ви, за разлика от аксесоарите, могат да си тръгнат от къщата сърдити. 

Съвет 6: Книгите

books

За да разчупите рафта с книги, пробвайте да ги подредите както вертикално, така и хоризонтално. До книгите, стоящи вертикално на рафта, поставете три книги една върху друга, а върху тях малка фигурка - това ще създаде далеч по-приятна гледка от рафт, пълен със скучно вертикално разположени книги, а и ако фигурката е усмихната и приласкаваща, току виж Ви склони най-после да отворите и вие една от книгите си, за които сте отделили повече време за подреждане, отколкото за четене.

Не забравяйте, че аксесоарите са финалният щрих на ремонта ви, те трябва да кореспондират с мебелите и цветовете на стените ви, за да създадат неповторим облик на дома ви. Ако все пак имате затруднения, не се колебайте да се допитате до специалистите на MarioMax.

 
 
 MarioMax - Хубаво е у дома! ®️

Прочетете още

Untitled design (78)
Ремонт на баня: 5 идеи за обновяване на старата баня

Банята е пространството, в което искаме да царуват комфорта и спокойствието, които постигаме с дизайн и функционалност. Тя е мястото за релакс след дълъг работен ден, в к...

Untitled design (6)_3
Как да декорираме прозорците: красиви идеи за завършек на интериорния дизайн

Прозорците са очите на дома, през които виждаме света. Независимо дали живеете в голям град, или в живописната провинция, те могат да са повече от стъклени пана - прозорц...

1_1
Как да създадем уютна спалня: 7 идеи за дизайн на спалня

Днес ще се потопим в изкуството на създаването на топла и уютна спалня за студените месеци. Ще ви покажем как да преобразите дизайна на вашето място за сън, така че да с...