Как да избегнем грешки в строителството на къща: Топ 7 грешки при строежа на мечтания дом

Никак няма да ви лъжем. Пътят към създаването на желаната къща е дълъг и възможности за грешки дебнат отвсякъде. От управлението на финансите, до изборът на правилните строителни материали, през спецификите на локацията, това начинание може да се превърне в изтощително изживяване.

Някои неща в живота изискват търпение и построяването на къща е едно от тях. По правило всеки се учи от собствените си грешки, но най-често срещаните могат да бъдат избегнати. За да не си намерите майстора, имайте наум следните топ 7 грешки в строителството.

Грешен избор на основа и материали за конструкция, изолация, облицовка и покрив
Първото важно нещо е да обърнете внимание на целта на строителството, характеристиките на почвата на обекта и климата на региона. Например, ако ще правите лятна вила, достатъчно е да използвате дървена рамкова конструкция, но къща за целогодишно ползване трябва да е изградена от трупи, камък, бетон, порести керамични блокове, тухли.

 

Строителни материали с лошо качество
Когато финансовите ресурси са ограничени е вероятно да посегнете към по-евтини материали, но да си знаете, че не след дълго ще съжалите. Разбира се, такива материали могат да изглеждат надеждни в краткосрочен план, но най-често ниската цена показва лошо качество, което след известно време се превръща само в увеличение на разходите.

Лошо планиране на пространството

Да направите спалнята си два пъти по-голяма, за да можете да напъхате ненужен гигантски гардероб, не е разумно. Наличието на достатъчно място за съхранение е добре, но това не трябва да идва за сметка на друга стая, която изисква пространство. Трябва да се запитате дали нещо е необходимо, преди да го направите. Нямате нужда от гигантска камина, ако живеете в тропиците, където зимата е мит. Започнете, като инсталирате това, от което се нуждаете, останалите неща могат да дойдат по-късно, ако имате останало място.

Няма нищо лошо в това да остане свободно пространството да бъде свободно. Не е нужно да запълвате всеки един сантиметър.

Лошо осветление

Естествената светлина е много важна за дома. Една къща има различен блясък, когато има достатъчно светлина. Ако холът има цяла стена, оборудвана с огромни стъклени прозорци, които гледат към посоката на изгрева, вашите сутрини винаги ще бъдат вълшебни. Чудесен вариант е да използвате стъклен покрив върху част от къщата и оставете слънчевата светлина да проникне вътре. През нощта можете да гледате звездите директно от дивана.

Неправилен покрив
Важно е да се подходи внимателно към избора на покривен материал. Кое покритие е подходящо не е въпрос на вкус, а зависи от формата и дизайна на покрива. Например, за покрив със сложна конструкция е по-добре да изберете висококачествени гъвкави керемиди с експлоатационен живот 50-60 години - в този случай неговият метален аналог ще бъде нерентабилно решение поради голямото количество отпадъци и необходимостта от периодична защита от корозия, недостатъчна плътност и лоша звукоизолация. За да избегнете грешки, всички характеристики трябва да бъдат записани в проекта на къщата.

 

Грешки при спазване на пожарната безопасност
По време на строителството е важно да запомните да поддържате дистанция, също така е необходимо да осигурите евакуационен изход и да използвате незапалими облицовъчни материали за изграждане на сгради. Например, керамичната облицовъчна тухла има индекс на огнеустойчивост от 800–1200 ° C, което е два до четири пъти по-високо от това на неговия силикатен „брат“. В този параметър само шамотни и кварцови тухли (1300 ° C), използвани за камини и печки, превъзхождат облицовъчните тухли.

Нарушения при монтажа на топло-, хидро- и паропрегради, ветрозащита
Топлоизолационните материали трябва да имат ниска топлопроводимост, да „дишат“, да бъдат устойчиви на замръзване, екологично чисти, здрави и издръжливи. Висококачествените порести керамични блокове и клинкерни тухли идеално отговарят на всички тези изисквания. Дефектите в хидроизолацията водят до образуване на мухъл, размножаване на паразити и дори до пукнатини в стените и под покрива.

Някои видове материали за облицовка на стени или покриви, както и леки панелни конструкции, се характеризират с ниска защита от вятър. Те включват всички видове сайдинг: при силен порив на вятъра листовете могат да бъдат изтръгнати от стената или огънати. Ето защо, за да се създаде защита от вятър, е важно сайдингът да се постави от правилната страна и да се използва надеждна система за закрепване.

Най-голямата самозаблуда е ако комбинирате: БЪРЗО, ЕВТИНО и КАЧЕСТВЕНО.

Може, но ако си изберете само едно от тях.

 

Важно е да сте наясно с всички често срещани грешки и етапи в строителството и да намери ефективно решение за разрешаване на проблемите. Консултирайте със специалистите на MarioMax. Контактна форма

 

 MarioMax - Хубаво е у дома! ®️ 

Прочетете още

Untitled design (59)_1
7 съвета как да подготвите дома си за топлите месеци

От песните на птичките и щурците до безкрайното синьо небе, топлите месеци са истинска наслада за душата. Тези бленувани дни са на няколко градуса разстояние и сега е мом...

Untitled design (6)_3
Как да декорираме прозорците: красиви идеи за завършек на интериорния дизайн

Прозорците са очите на дома, през които виждаме света. Независимо дали живеете в голям град, или в живописната провинция, те могат да са повече от стъклени пана - прозорц...

Untitled design (39)
Отпечатъкът на социализма в интериорния дизайн

Масивни библиотеки, тежки полилеи, стъклени витрини и персийски килими това са само част от неодушевените предмети, които въплъщават духа на декора на социализма.Не може...